Tothom parla dels Call to Action i la conversió però les explicacions que trobem fan servir conceptes massa teòrics. Quan ho hem assimilat es fa fàcil entendre-ho però els humans quan assolim el coneixement ens és difícil recordar quan no ho enteníem i per extensió ens costa explicar-ho de forma entenedora. En aquest article intentarem baixar del pedestal al que de vegades pugem i explicar-ho de forma propera i planera.
Potser seguim encara en el pla teòric però cal gravar-nos una cosa al cervell fins a que es converteixi en una obsessió:
"quan posem en marxa una ACCIÓ sempre hem de pensar QUÈ VOLEU OBTENIR i hem de crear el CALL TO ACTION adequat per a que el "client" pugui fer l'acció que esperem d'ell"
Encara ho trobeu massa poc definit? Doncs, anem per parts i veureu que ben explicat no ho és tant.
Què entenem per ACCIÓ?
Doncs qualsevol esforç que fem per explicar quelcom: una web sencera, una landing per a un producte, un post a Facebook, un tuit, ... fins i tot un anunci de ràdio o de premsa.
Exemples d' acció:
- "properament projectarem la pel·lícula SuperMan vs. Spiderman" (p.e. amb un post de Facebook)
- "executarem una sèrie de millores a la teva escala de veïns per a que estalviïs fins al 50% de llum cada mes" (p.e. amb una landing que rep les visites provinents d'una campanya d'Adwords)
- "Vols ser instal·lador oficial de finestres de PVC? som fabricants del líder mundial" (amb un mini site provisional per donar suport a una campanya de visites comercials)
- "fa temps que no compres i com que volem que tornis, aquí tens un 15% de descompte" (p.e. amb un email)
... i podríem parlar d'anunci de ràdio o de premsa, etc... .
A què ens referim amb "QUÈ VOLEM OBTENIR"? Doncs seguint els exemples anteriors perseguim
- "que la gent vingui a veure la pel·lícula al nostre cinema"
- "que el president de l'escala ens passi una factura per fer un càlcul de l'estalvi i començar a parlar d'aplicar-li les reformes"
- "un instal·lador de finestres ens contacti per explicar-li les condicions i negociar un possible acord de col·laboració".
STOP ... i error
Aquí normalment es parem moltes de les accions que es fan. Amb una mica de sort el potencial client visitarà la nostra web o veurà el telèfon i ens trucarà. ERROR.
Massa esforç per deixar-ho en mans de la sort, les ganes o la memòria de la persona que hem aconseguit que vegi la nostra acció. Penseu en quants cops heu llegit o sentit a la ràdio algo interessant i heu pensat "ostres, me n'haig de recordar, això és molt interessant" o "trucaré". I quants cops ho heu fet? Jo potser 1 de cada 10 !! Insisteixo, li hem de posar SUPER fàcil.
Què és un CALL TO ACTION?
Doncs és un "espai", "sistema" ... "algo" que posi fàcil a una persona que s'hagi interessat pel que oferim - gràcies a que ha llegit el que li hem comunicat (recordem: post de facebook, web, landing, anunci...) - dir-nos "Ei, m'interessa". És a dir, "que aixequi el dit" i nosaltres prenem nota que està interessat. Aprofitar el moment en que està interessat, informat i implicat per a que ell faci un primer pas que engegui el procés.
Exemples: En resum, i en el 80% dels casos, un senzill formulari:
- "Pots contestarnos a 3 preguntes" (enquesta)
- "et truquem" (posa el teu telèfon aquí)
- "dóna'ns les teves dades"
- "fes clic aquí per apuntar-te a la promoció"
- "demana'ns el teu pressupost sense compromís"...
Pot ser el que vulgueu (un simple enllaç de "si vols rebre més informació fes click aquí") però ha de suposar el mínim esforç per part del client. Ha de ser MOLT fàcil d'executar. Necessitem saber que el "David González - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. -9300000" està interessat en el que oferim. Això és un LEAD. Però nomenclatura a part, és MOLT valuós: algú que té el perfil que estem buscant com a client, que ha llegit el que li hem explicat i que voluntàriament ens diu que està interessat. Això no es pot deixar perdre.
Ara que ho entenem, toca obsessionar-nos
I aquesta ha de ser l'obsessió: cada cop que pensem en una acció, pensar en què podem afegir-hi per que el client ens digui "ei, contacta'm que m'interessa" enlloc d'esperar a veure si ell es pren la molèstia de fer el pas. Afegir un CALL TO ACTION a qualsevol acció que fem.
Però encara no estem: queda el més important
El següent pas comença quan el client ens obre la porta (aixeca el dit i s'identifica): aleshores no podem perdre l'oportunitat. Sembla una obvietat però creieu-me si us dic que en moltes ocasions he vist com el client es posa en contacte amb nosaltres i aquest contacte es malbarata deixant passar massa temps o contactant amb ell sense un argumentari ben preparat o sense una proposta clara dels passos a seguir... o senzillament trobant el contacte al cap de dues setmanes i dient "ostres, no l'havia vist".
Tant important com entendre i aplicar tot el que hem vist és tractar adequadament i com es mereix el client que ens ha demostrat interès.
Deixem per altres articles coses com "veiem un cas pràctic" o "eines per ajudar-nos a gestionar els LEADs".