NFC per dotar d'interactivitat qualsevol suport

Feia temps que no trobavem una innovació que fos tant fàcil d'aplicar, econòmica i amb el punt d'espectacularitat que aporta l'NFC.

En un món tant hiperconnectat com l'actual se'ns feia extrany que les accions que feiem es quedéssin al món real i hagués de ser l'usuari que busqués més informació pel seu compte. Ens imaginavem que si posavem un rollup amb la temporada d'Òpera del cinema a l'entrada o a la porta d'una sala muntavem una placa dient que la sala està dotada de Dolby Atmos, qualsevol persona hauria de poder veure al seu mòbil informació ampliada al respecte. Quan podré veure la Boheme? o, què és el Dolby Atmos? o, ón puc descarregar la App que esteu anunciant per tot el cinema? haurien de ser preguntes que es reponguéssin al moment.

 

Això és possible JA avui mateix de forma fàcil, econòmica i espectactular. De fet, si anem a Londres ho veurem a molt cartells començant pels del tren que va de l'airoport al "centre" de la ciutat. És curiós que al nostre país encara no s'utilitzi aquesta tecnologia.

Es tracta d'un símbol que apareix al cartell amb un petit logo amb una "N" que ens indica que si apropem el mòbil "passaran coses", principalment s'obrirà una web (o landfind) per ampliar la informació. Hi ha forces variants del logo, que podem consultar a Google images mateix, però totes són força identificables un cop m'hem vist un.

Cas pràctic d'aplicació

Però tot això tant "abstracte" és molt fàcil si ho veiem aplicat. Als cines FULL haviem de presentar la instalació del nou sistema Dolby Atmos a un total de 11 sales, convertint la multisala en la que més en té a nivell mundial, i paralelament la aplicació d'atenció al client SmartFULL. Per a explicar-ho vàrem posar plaques a totes les portes de sala i a tots els lavabos (des on també té utilitat l'app SmartFULL).

De què serveix anunciar coses com "Amb SmartFULL t'atendrem millor" o "Sala Amb Dolby Atmos" si la gent no sap què és cada cosa?

Així que la solució va ser posar unes plaques de metraquilat amb el logo "NFC" i instalar un xip programable per a cada placa. En el cas de Dolby Atmos, si algú acosta el mòbil a la plaqueta veurà informació sobre Dolby Atmos. I en el cas de l' SmartFULL anirà a la plana de explicació de què és l'App en qüestió a més de proporcionar els links de descàrrega.

Fàcil, però a més econòmic. Cada xip NFC és força econòmic (sobre 1€) de forma que amb una bona estratègia i planificació que garanteixi que l'acció serveixi per alguna cosa tenim un retorn de la inversió molt fàcil d'aconseguir.

Però tant tant fàcil és?

Bé, com tot té inconvenients i reptes. I n'hi ha un de força difícil de superar : NFC no és present a tots els mòbils. Especialment problemàtic és que en qualsevol dispositiu Apple (p.e.els iPhone) NO funciona lector NFC ja que fan la seva guerra per implantar el seu Apple Pay (més info sobre Apple i NFC http://www.applesfera.com/iphone/apple-confirma-que-el-chip-nfc-de-los-iphone-6-solo-estara-disponible-para-apple-pay). Tampoc és present als mòbils de gama baixa Android tot i que sí als de mitja i alta (el 70% del nostre país).

I com a pas intermig haurem d'activar el NFC al nostre mòbil per a que respongui als estímuls que rebrà quan l'apropem al "logo NFC". Només hem de "baixar" en un Android i com a molt prémer la Rodeta de configuració per a llistar totes les opcions. Si no apareix NFC podem anar a "connexions" de la "configuració" per a veure si el nostre mòbil té o no el xip NFC. Un cop actiu no cal desactivar-lo ja que a diferència del Bluetooth o el GPS quasi no gasta batería.

pasos-NFC res

En resum

En realitat és simple i econòmic i permet que un cartell, roll-up, pared, porta,... tingui una ampliació d'informació pràcticament infinita. Què, ens hi posem?

Loading...
Loading...