El preu de les webs, recomanacions per una inversió amb retorn real

Quan vaig crear la primera empresa de creació de Webs basades en CMS (gestor de continguts) era l’any 2003. Com a anècdota diré que cap dels CMS actuals existia (Wordpress, Joomla, Drupal), treballavem amb Mambo (precursor de Joomla), i que havíem de fer pedagogia de les virtuts d’aquest model que avui dia és imprescindible: va ser divertit.

Van ser anys de pre-crisi i els preus de les webs rondaven els 3000-4000 euros per webs força bàsiques a nivell de funcionalitat i volum de continguts. Val a dir, que l’esforç que hi dedicàvem va fer que alguna de les webs d’aquella època encara segueixin vigents, sobretot a nivell de disseny. Força increïble.

Un cop entrats a la crisi, 2007, els preus no van baixar. Es va mantenir amb un mínim de 3.000 euros i arribant en casos a 6.000. Sense parlar d’empreses com els Cines FULL ón la web era clau pel negoci i la inversió anual en les plataformes digitals (la web també) eren xifres amb 4 zeros darrera. Bàsicament perquè la complexitat de les web van passar de “presencial” a webs molt profundes i complexes, s’esperava que féssin caixa i aportessin valor real a l’organització. A més, molts clients, parlo del 2010, ja feien la 2a o 3a web i sabien que era important que comuniqués de forma adequada i no fer una cosa “estandard”. Mirant endarrera sorprèn la maduresa d’aquella època i com estem actualment.

Canvi de paradigma, el fast-food web

fast

Cap al 2016 vam notar un canvi. El preu que un client estava disposat a pagar per una web es va desplomar. Amb la perspectiva que dona el temps, entenc que va ser fruit de l’aparició de Wordpress, el sistema amb el que es fan les webs actualment. Wordpress té un mercat de plantilles enorme, proporciona “visual builders” que fan fàcil muntar “algo” de forma fàcil i, en principi, redueix l’esforç per crear una web.

Multitud de dissenyadors gràfics van veure que amb un simple curs o auto-aprenent les eines de Wordpress, podien oferir webs “dibuixades” fàcilment que podien/poden fer en un parell de setmanes i cobrar 1000 euros.

Això hauria de ser bò, veritat? Desgraciadament no és així, passem a veure les diferències entre els resultats reals de les webs “de 3.000 euros” i les de “1.000 euros” i veurem que té bastant de “brilli brilli”, de fast-food.

Problemes de com fem les webs actualment

2 badweb

Les webs actuals es fan buscant una plantilla bonica, instalant-la, modificant els continguts (dibuixant pàgina per pàgina) amb el que ens passa el client (no se l’ajuda en el procés de detectar necessitats comunicatives) i entregant una cosa molt bonica, amb molt moviment, amb videos de fons, etc... Efectives, maques a un primer cop de vista i atractives. Un Fast-web. I barata.

Però això fa que en el meu dia a dia passin per les meves mans casos impressionants de fracassos, que us passo a detallar. Imagino que us sentireu identificats si teniu una web recent i feta amb aquest model :

 • Es fan accions comercials, anuncis, adwords, es gestionen bé les xarxes socials... però no venem. Raó? Penseu que TOT l’esforç que fem per portar tràfic a la nostra web (quan val això?) el dirigim a una web a la que s’ha dedicat 20-30h de feina en pensar i crear. Potser ens hem quedat curts? Cal recordar que la nostra web és el canal principal que ens ajudarà a vendre: cal donar-li la importància que es mereix.
 • Planificar una web no és triar una plantilla bonica i anar-hi posant continguts. Es fa al revés. Primer hem de pensar bé en l’estructura (no durant 1h decidir què tindrà la nostra web pels propers 4 anys) i veure quins missatges volem comunicar, quins són els nosres avantatges comunicatius, com demanem a l’usuari que compri, etc...
 • Webs encallades. Força gent ens ve i té una web que porta fent anys, que es va quedar a mitjes, que no s’ha pogut acabar. O que les funcionalitats o el contingut és un caos que no funciona. Es va acabar com es va poder amb molts conflictes amb qui la va fer.
 • Clients que em diuen “vam agafar un altre pressupost i ara ens n’empenedim”. Al final, agafar un pressupost de 3.000 enlloc de 5.000 per una web complexa, pot fer que els 3.000 euros siguin una mala inversió. Perquè no ens retorna.
 • Dissenyadors que se us han plantat i diuen “no faig més canvis”. Certament, en algún moment s’ha de parar i tancar el projecte, però una mala planificació, una nula detecció de riscos, un mal anàlisi de la estructura interna que necessita la web, ... fa que qualsevol canvi suposi una feinada després i provoca conflictes segur entre desenvolupador i client.
 • Webs immantenibles. Segons com es munti la web (per exemple si fas que el footer estigui a totes les planes “dibuixat”) fa que un petit canvi (p.e. canviar (c) 2019 per (c) 2020) signifiqui anar a tocar 30 planes de la web, quan hauria de ser un sol canvi. Fer servir diferents colors o tipografies aleatòriament també fa que sigui impossible mantenir la homogenitat a la web fent-hi canvis. Molts cops surt més a compte començar de zero. I el pitjor és que s’ha fet una inversió recent i es diu “no tinc pressupost per la nova web”. Potser cal reflexionar o esperar i fer-la bé per no caure en el mateix error.
 • Voler fer campanyes a Google / Xarxes o optimització per a cercadors a webs que són un desastre tècnicament o organitzativament, que no funcionaran per a posicionar-se a Google ni impactaran en el visitant (no vendrem). Estem malbarant recursos que no ens retornaran perquè allà ón arriben és una web ràpida i econòmica.

En resum, les plantilles mal treballades són un desastre a nivell d’optimització. És normal tenir un fons de capçalera de 400kb quan només s’ensenya un 30% de la foto. Això és nefast per a google. A més dels efectes de moviments, aparèixer objectes, videos de fons... que fan que la web sigui una web inoperativa davant qualsevol visitant i davant de Google.

Com fer una web que ens doni resultats a mitjà / llarg plaç

3 equipo

 • Contractar un equip. Un dissenyador, o un programador, o un director de projecte per si sols no poden fer una web que cobreixi totes les necessitats. Cal un equip i que cadascú aporti el seu expertise en la seva àrea.
 • Assegurar-se que existeix una direcció de projecte amb capacitat d’anàlisi; imprescindible. Analitzar bé les necessitats del projecte (de contingut, estructura i comunicació) abans de que ningú es posi a crear la web, fa que el resultat sigui sòlid. Per contra, començar a treballar a partir de lo “maco” que queda ens dona un fast-web, un fast-food: bò a curt plaç però dolent a mitjà plaç.
 • Confiar en el professional que et dirigeix el projecte i els seus consells. Decidir des de l’empresa canviar un tamany, posar una foto diferent, posar un vídeo de fons, etc... perjudica la capacitat comunicativa de la web i ens penalitza davant dels cercadors.
 • Pensar què esperes de la web i què suposen dins el teu pressupost aquells 2000-3000 euros de més del pressupost amb un equip i amb experiència. De veritat és la partida amb la que hem d’estalviar?
 • Dotar-se de material gràfic d’alta qualitat. Si examineu les webs ón més compreu (no que us impacten a primera vista, ón compreu), no tenen una gran càrrega d'efectes, decoració, vídeos de fons, etc... Són webs ón els banners i les fotografies (i els vídeos “sota demanda”) són espectaculars. Genials. Agafeu un bon fotògraf, no escatimeu en això tampoc.
 • Penseu primer en el mòbil. Google ja ho fa. A més, el 70-80% de les visites vindran pel mòbil. Oblideu-vos de Slides, Vídeos de fons, grans i enormes fotos... penseu en simplicitat, contingut directe i contingut gràfic de qualitat i efectiu.

En resum, no és que hi hagi gent dolenta o bona i els puguem marcar. És una qüestió de capacitats d’un equip i d’esforç que hi dedicaran al vostre projecte. Si anem al concesionari dient que volem gastar 10.000 euros en un cotxe, tindrem un cotxe d’acord amb el que oferim. No esperem que puguem fer kilòmetres, que els acabats siguin de qualitat i duradors, que portem a un client i li donem bona imatge, que tinguem capacitat de càrrega, etc... El mateix passa amb tot i amb les webs. Pensem què esperem de la web, què li exigirem com a resultats i quan estem disposats a invertir.

També fem webs de 1.500 euros, és clar que es demanden, però mentre les fas tens en ment que hi has de dedicar un màxim de 40h. I te n’adones que no tens més remei que escatimar en optimització, buscar resultats ràpids i que la caducitat d’això o les possibilitats de que doni resultats com es mereix el vostre negoci són molt més baixes. Presuposem que per aquest preu tothom pot oferir un producte “fast web” que és maco a primera vista. La diferència està en si obtindrem la web que ens mereixem. I quan demandem una web que ens sigui rentable i ens doni resultats, una sola persona no pot tenir totes les capacitats que es requereixen. Necessiteu un equip.

Un projecte ón tot l’equip hi pot dedicar més de 100h us donarà millors resultats i us garantirà resultats a mitjà i llarg plaç. Penseu-hi.

I parlem-ne quan vulgueu, és gratis :)

 

 

Què és la Conversió i com els Call to Action ens hi ajuden

Tothom parla dels Call to Action i la conversió però les explicacions que trobem fan servir conceptes massa teòrics. Quan ho hem assimilat es fa fàcil entendre-ho però els humans quan assolim el coneixement ens és difícil recordar quan no ho enteníem i per extensió ens costa explicar-ho de forma entenedora. En aquest article intentarem baixar del pedestal al que de vegades pugem i explicar-ho de forma propera i planera.

5 razones porque Live Chat es importante para tu Web

No tienes que ser un experto en marketing para saber que el servicio de atención al cliente juega un papel crucial en los negocios. Los propios consumidores son los que ayudan a hacer crecer tu base de clientes.

Proporcionar respuestas en tiempo real en lugar de que sus clientes te manden emails o dejen sus preguntas o comentarios en las redes sociales se ha convertido en una obligación casi. Si tu cliente tiene un problema AHORA, necesita una solución AHORA.

Apiject confia en dinamic per crear la landing del seu nou productec

Amb el llançament d'un nou producte revolucionari dins el món de la medicina i aplicable també a la cosmètica, des Apiject contacten amb Dinàmic Comunicació per dissenyar i crear una landing page en la qual s'informi sobre aquest descobriment.

Una landing basada en imatges i en infogramas senzills perquè a primera vista es enrienda perfectament que es tracta el producte. Tot i que es dóna una breu explicació de que és cada imatge per poder donar una explicació molt més detalla i d'aspectes més tècnics, totes elles són clicables i això fa que es hi haurà una finestra emergent o "pop-up" en la qual podrem veure, des d'un pdf amb text, més imatges gràfiques o fins i tot vídeo.

A Dinàmic Comunicació incorporem a dos estudiants en pràctiques

A Dinàmic Comunicació hem donat un pas més en el nostre creixement continu i hem pres la decisió d’incorporar a dos estudiants en pràctiques a la nostra agència per donar suport a l’àmplia varietat de projectes que tenim entre mans. Es tracta de la Nuria González, estudiant de quart curs de Publicitat i Relacions Públiques, i el Marc Cerrudo, periodista llicenciat que actualment està cursant un màster en Comunicació en Conflictes Armats, Pau i Moviments Socials.

Dos pilars bàsics per fer un pla o estratègia de comunicació

Amb l’experiència que acumulem cada cop que un client “entra per la porta” i comencem de zero a entendre les seves necessitats podem afirmar que hi ha dos pilars imprescindibles a l'hora d’encarar qualsevol acció. Sigui el que sigui que vulguem emprendre - Adwords, microsites, política editorial, xarxes socials, email màrqueting... - és necessari que validem que tenim aquests dos punts coberts.

Una prova de formulari amb Survey Monkey

Ja feia temps que volíem fer servir el Survey Monkey per a crear de forma ràpida i àgil un Call to Action (formulari) a la web per recollir informació i el contacte d'un visitant. Ho hem fet i aquí està el resultat.

I mireu que Dinàmic Comunicació tenim capacitat per a fer formularis de programació, basats en components de Wordpress/Joomla i altres tècniques però al final teníem moltes ganes de deixar els recursos tècnics i provar una eina de marketer pur :) 

Hola eina de màrqueting i vendes poderosa, adeu enquesta

Són eines que ben aplicades, resulten en accions amb excelent resultats per recuperar vendes, canviar percepcions, obtenir punts de millora, recopilar dades (qualitatives i quantitatives) etc...

No fa gaire ja vàrem fer un article sobre eines que ens ajudaven a convertir (vendre). Siguin LEADS que vinguin des d'un event que volem fer, des d'una BBDD de clients perduts (no la llencis!!) o que vinguin d'una campanya del nostre Facebook... en qualsevol cas volem rentabilitzar l'acció que es converteixin en noves vendes. Va ser un article sobre començar a convertir, vendre, amb la teva comunitat. En aquesta ocasió, anem a veure una nova àrea de treball per a fer que aquest contacte amb el nostre client sigui de qualitat i ens aporti dades, informació i feeling amb ell.

Enquestes i formularis a la web, xarxa social o email, ¿are you kidding me?

¿D'això va aquest article? Doncs sí, i et prometo que és molt interessant. Quan fem un esforç per posar-nos en contacte amb el nostre client esperarem que ens recordi o que faci ell una acció ... o millor la pensem adequadament i treiem tot el suc possible d'aquell contacte.... rebem milers d'imputs diàris i només fent les coses MOLT BÉ captarem l'atenció, aprendrem dels nostres errors, fidelitzarem clients...i vendrem més.

Com generar sinèrgies per incrementar el valor dels nostres clients: cas d'èxit del Festival VinyaSons

Dinàmic Comunicació ha gestionat la comunicació del Festival VinyaSons generant tota la seva estratègia així com sinèrgies i aliances entre d'altres empreses. Ens esforcem per tendir ponts i aliances. Volem multiplicar resultats. Gestionem diàlegs per la influència i l'impacte en el públic final.

Què significa tenir els cines amb més sales Dolby Atmos del món?

So envolvent. Màxima experiència cinematogràfica. Cinema premium a preu d'entrada normal. Exclusivitat. I tot això, a Barcelona. Els cines Full, la multisala més gran d'Espanya, ha conseguit un objectiu: esdevenir el cinema amb més sales Dolby Atmos del món. Per a Dinàmic Comunicació és un repte continu comunicar sobre els cines i una satisfacció sense pausa.

Dinàmic Comunicació ha desenvolupat la App Smart FULL

Fins aquest setembre l'App porta més de 8000 descàrregues entre iOS i Android amb un creixement de 75 descàrregues diàries i milers incidències ateses correctament en menys de 2 minuts.

Dinàmic Comunicació, equip de màrqueting i comunicació dels Cinemes FULL destaquen que aquests cinemes del Centre Comercial Splau (Cornellà ) van néixer amb la ferma determinació de convertir-se en "els millors cinemes". Any a any han anat aconseguint més i més fites , des néixer amb tots els projectors 4k Digitals fins a ser actualment la multisala amb més sales dotades de l'espectacular so DolbyAtmos de tot el món, passant per arribar habitualment a ser el cinema nº1 en espectadors del país .
Però malgrat aquesta voluntat sempre són poden succeir possibles errors, imprevistos, etc... I va ser per solucionar aquestes contrarietats de la forma més ràpida i còmoda possible per a l'espectador que Dinàmic Comunicació va crear l'aplicació "Smart FULL".

Canviar el chip i començar a convertir (amb ActiveCampaign)

Si estàs llegint això has de tenir una bona comunitat, potser fins a una BBDD de clients / potencials (ara en diuen LEADS) ... però et falta vendre més.

Probablement et consoli saber que segons veiem amb les eines d'anàlisi de mercats i comportaments de Google (algunes molt difícils d'explicar i aprofitar per vastes i immenses que són) les xarxes socials són útils en les ⅔ primeres parts del procés de compra (d'informació i fins i tot decisió d'intenció de compra) però completament estèrils en el moment de formalitzar-la.

La personalització i dirigir els missatges adequats en el moment adequat (amb l'eina adequada) és crucial. Anem a mimar als nostres clients!

4 claus / reflexions / conclusions de les sessions del curs eMàrqueting ACAVe.

L'estrella i la gran preocupació, "la conversió". Aquest passat mes de Maig hem estat impartint uns cursos de Community Manager i eMàrketing organitzats per ACAVe, Asociación Empresarial de Agencias de Viajes, formada per més de 500 agències de viatges centrals, el que representa els interesos d'uns 1000 punts de venda. Ha estat un mes intens amb 3 edicions del curs, 2 ciutats - Madrid i Barcelona - i quasi 100 assistents. 

10.000 atacs per web: escollir una bona password és crucial

Des de fa pocs anys, els administradors dels CMS més coneguts (Wordpress, Drupal y Joomla) sabem que els atacs a les nostres webs són el pa de cada dia. I la majoria hem après a base d'ensurts. 

Avui mateix he mirat el log del firewall (registre d'atacs) i he vist que per a un sol client nostre hem rebut 10.000 atacs (intents d'intrusió; repeteixo: intents) en els darrers 4 mesos.

Veurem a continuació que una de les millors proteccions contra això està a les nostres mans i és tan fàcil com tenir una política de passwords correcta. Bàsicament escollir un password adequat per cada situació i MAI utilitzar paraules que existeixin en un diccionari, així com el nom del nostre fill i el seu any de naixement. 

Sembla obvi però, reflexioneu... ho feu bé?

Joomla! guanyador del premi al millor CMS PHP Open Source

En primer lloc ¿què és Joomla? Doncs el sistema de gestió de continguts sobre el que muntem les webs a Dinàmic Comunicació (des de landings a grans portals). D'això se'n diu CMS (content management system), Open Source (el nucli és gratuït i evoluciona gràcies a la comunitat mundial) i PHP (un llenguatge de programació per a internet, el més extès).

De CMS PHP OpenSource n'hi ha força al món, però bàsicament la cosa es mou entre 3: Drupal, WordPress i Joomla. Cada empresa tria el seu sistema, Dinàmic entre elles, i es converteix en experta d'aquell sistema. Nosaltres portem 11 anys ja treballant en Joomla i en tenim tanta experiència que som extremadament ràpids i donem un bon servei, cosa que ens limita a fer-ne servir cap d'altre.

Com ser actiu en els espais socials

Quan em pregunten per les xarxes socials els clients potencials, sol anar així: 

- Vull obrir un twitter/facebook/linkedin.
- Per què vols twiter/facebook/blog/linkedin?
- “Perquè hem d'estar a tot arreu" 

¿Per què es diu que "hem d'estar a tot arreu?" Bé, perquè sabem la importància de les xarxes socials, llegim els informes, assistim a les conferències, estem a Linkedin, naveguem per portals de màrketing, hem vist la pel·lícula "la red social", etc...

Però... Realment funcionen aquests espais? Fàcil i correcta resposta: Sí. Però amb un matís: fent bé les coses. O és que improviseu de la mateixa manera en totes les accions dels vostres negocis?

Reaprendre a enviar emails. 5 normes bàsiques per a no ser SPAM.

Porto gairebé 20 anys enviant emails i era (en passat) una de les “eines” d’Internet fàcils de fer servir, que ho aguantaven tot, revolucionàries, gratuïtes i que pràcticament no havien canviat en aquests anys.

Bé, doncs això s’ha acabat:hem d’aprendre a enviar emails. L’email ja no és fàcil, deixarà de ser gratuït en breu (per a empreses) i té moltes coses noves per aprendre.

Oriol Sobrino, nova incorporació a Dinàmic Comunicació

Dinàmic Comunicació amplia la seva plantilla per donar solucions a les necessitats de comunicació que plantegen les empreses. Per aquest motiu, s'ha incorporat a l'empresa Oriol Sobrino per enfortir la branca de disseny de suports online i offline que requereixen els projectes de comunicació. Amb més de 15 anys d'experiència en el sector, Oriol Sobrino ha participat de la implementació online de  diverses empreses, com a cap de projectes, per a Capgemini, Wion, Rioasociados, Simop España, Arco (Arquitectura de Comunicació), entre altres.

Amb la incorporació de Sobrino, Dinàmic Comunicació reforça el disseny i s'afiança com agència de comunicació de serveis globals.

els Nostres Serveis

Aplicant els serveis de comunicació en el mercat real i digital

Estratègies de Comunicació

Analitzem l'estratègia digital i de comunicació que millor s'adapta a les necessitats i objectius

Excel·lència

Aplicant aquestes idees obtenim els objectius marcat

 

 

premi proyecta 2013
T'AGRADA EL QUE VEUS?

Disposem de
plans

que adaptem a
les teves necessitats

Loading...
Loading...