El preu de les webs, recomanacions per una inversió amb retorn real

Quan vaig crear la primera empresa de creació de Webs basades en CMS (gestor de continguts) era l’any 2003. Com a anècdota diré que cap dels CMS actuals existia (Wordpress, Joomla, Drupal), treballavem amb Mambo (precursor de Joomla), i que havíem de fer pedagogia de les virtuts d’aquest model que avui dia és imprescindible: va ser divertit.

Van ser anys de pre-crisi i els preus de les webs rondaven els 3000-4000 euros per webs força bàsiques a nivell de funcionalitat i volum de continguts. Val a dir, que l’esforç que hi dedicàvem va fer que alguna de les webs d’aquella època encara segueixin vigents, sobretot a nivell de disseny. Força increïble.

Un cop entrats a la crisi, 2007, els preus no van baixar. Es va mantenir amb un mínim de 3.000 euros i arribant en casos a 6.000. Sense parlar d’empreses com els Cines FULL ón la web era clau pel negoci i la inversió anual en les plataformes digitals (la web també) eren xifres amb 4 zeros darrera. Bàsicament perquè la complexitat de les web van passar de “presencial” a webs molt profundes i complexes, s’esperava que féssin caixa i aportessin valor real a l’organització. A més, molts clients, parlo del 2010, ja feien la 2a o 3a web i sabien que era important que comuniqués de forma adequada i no fer una cosa “estandard”. Mirant endarrera sorprèn la maduresa d’aquella època i com estem actualment.

Canvi de paradigma, el fast-food web

fast

Cap al 2016 vam notar un canvi. El preu que un client estava disposat a pagar per una web es va desplomar. Amb la perspectiva que dona el temps, entenc que va ser fruit de l’aparició de Wordpress, el sistema amb el que es fan les webs actualment. Wordpress té un mercat de plantilles enorme, proporciona “visual builders” que fan fàcil muntar “algo” de forma fàcil i, en principi, redueix l’esforç per crear una web.

Multitud de dissenyadors gràfics van veure que amb un simple curs o auto-aprenent les eines de Wordpress, podien oferir webs “dibuixades” fàcilment que podien/poden fer en un parell de setmanes i cobrar 1000 euros.

Això hauria de ser bò, veritat? Desgraciadament no és així, passem a veure les diferències entre els resultats reals de les webs “de 3.000 euros” i les de “1.000 euros” i veurem que té bastant de “brilli brilli”, de fast-food.

Problemes de com fem les webs actualment

2 badweb

Les webs actuals es fan buscant una plantilla bonica, instalant-la, modificant els continguts (dibuixant pàgina per pàgina) amb el que ens passa el client (no se l’ajuda en el procés de detectar necessitats comunicatives) i entregant una cosa molt bonica, amb molt moviment, amb videos de fons, etc... Efectives, maques a un primer cop de vista i atractives. Un Fast-web. I barata.

Però això fa que en el meu dia a dia passin per les meves mans casos impressionants de fracassos, que us passo a detallar. Imagino que us sentireu identificats si teniu una web recent i feta amb aquest model :

 • Es fan accions comercials, anuncis, adwords, es gestionen bé les xarxes socials... però no venem. Raó? Penseu que TOT l’esforç que fem per portar tràfic a la nostra web (quan val això?) el dirigim a una web a la que s’ha dedicat 20-30h de feina en pensar i crear. Potser ens hem quedat curts? Cal recordar que la nostra web és el canal principal que ens ajudarà a vendre: cal donar-li la importància que es mereix.
 • Planificar una web no és triar una plantilla bonica i anar-hi posant continguts. Es fa al revés. Primer hem de pensar bé en l’estructura (no durant 1h decidir què tindrà la nostra web pels propers 4 anys) i veure quins missatges volem comunicar, quins són els nosres avantatges comunicatius, com demanem a l’usuari que compri, etc...
 • Webs encallades. Força gent ens ve i té una web que porta fent anys, que es va quedar a mitjes, que no s’ha pogut acabar. O que les funcionalitats o el contingut és un caos que no funciona. Es va acabar com es va poder amb molts conflictes amb qui la va fer.
 • Clients que em diuen “vam agafar un altre pressupost i ara ens n’empenedim”. Al final, agafar un pressupost de 3.000 enlloc de 5.000 per una web complexa, pot fer que els 3.000 euros siguin una mala inversió. Perquè no ens retorna.
 • Dissenyadors que se us han plantat i diuen “no faig més canvis”. Certament, en algún moment s’ha de parar i tancar el projecte, però una mala planificació, una nula detecció de riscos, un mal anàlisi de la estructura interna que necessita la web, ... fa que qualsevol canvi suposi una feinada després i provoca conflictes segur entre desenvolupador i client.
 • Webs immantenibles. Segons com es munti la web (per exemple si fas que el footer estigui a totes les planes “dibuixat”) fa que un petit canvi (p.e. canviar (c) 2019 per (c) 2020) signifiqui anar a tocar 30 planes de la web, quan hauria de ser un sol canvi. Fer servir diferents colors o tipografies aleatòriament també fa que sigui impossible mantenir la homogenitat a la web fent-hi canvis. Molts cops surt més a compte començar de zero. I el pitjor és que s’ha fet una inversió recent i es diu “no tinc pressupost per la nova web”. Potser cal reflexionar o esperar i fer-la bé per no caure en el mateix error.
 • Voler fer campanyes a Google / Xarxes o optimització per a cercadors a webs que són un desastre tècnicament o organitzativament, que no funcionaran per a posicionar-se a Google ni impactaran en el visitant (no vendrem). Estem malbarant recursos que no ens retornaran perquè allà ón arriben és una web ràpida i econòmica.

En resum, les plantilles mal treballades són un desastre a nivell d’optimització. És normal tenir un fons de capçalera de 400kb quan només s’ensenya un 30% de la foto. Això és nefast per a google. A més dels efectes de moviments, aparèixer objectes, videos de fons... que fan que la web sigui una web inoperativa davant qualsevol visitant i davant de Google.

Com fer una web que ens doni resultats a mitjà / llarg plaç

3 equipo

 • Contractar un equip. Un dissenyador, o un programador, o un director de projecte per si sols no poden fer una web que cobreixi totes les necessitats. Cal un equip i que cadascú aporti el seu expertise en la seva àrea.
 • Assegurar-se que existeix una direcció de projecte amb capacitat d’anàlisi; imprescindible. Analitzar bé les necessitats del projecte (de contingut, estructura i comunicació) abans de que ningú es posi a crear la web, fa que el resultat sigui sòlid. Per contra, començar a treballar a partir de lo “maco” que queda ens dona un fast-web, un fast-food: bò a curt plaç però dolent a mitjà plaç.
 • Confiar en el professional que et dirigeix el projecte i els seus consells. Decidir des de l’empresa canviar un tamany, posar una foto diferent, posar un vídeo de fons, etc... perjudica la capacitat comunicativa de la web i ens penalitza davant dels cercadors.
 • Pensar què esperes de la web i què suposen dins el teu pressupost aquells 2000-3000 euros de més del pressupost amb un equip i amb experiència. De veritat és la partida amb la que hem d’estalviar?
 • Dotar-se de material gràfic d’alta qualitat. Si examineu les webs ón més compreu (no que us impacten a primera vista, ón compreu), no tenen una gran càrrega d'efectes, decoració, vídeos de fons, etc... Són webs ón els banners i les fotografies (i els vídeos “sota demanda”) són espectaculars. Genials. Agafeu un bon fotògraf, no escatimeu en això tampoc.
 • Penseu primer en el mòbil. Google ja ho fa. A més, el 70-80% de les visites vindran pel mòbil. Oblideu-vos de Slides, Vídeos de fons, grans i enormes fotos... penseu en simplicitat, contingut directe i contingut gràfic de qualitat i efectiu.

En resum, no és que hi hagi gent dolenta o bona i els puguem marcar. És una qüestió de capacitats d’un equip i d’esforç que hi dedicaran al vostre projecte. Si anem al concesionari dient que volem gastar 10.000 euros en un cotxe, tindrem un cotxe d’acord amb el que oferim. No esperem que puguem fer kilòmetres, que els acabats siguin de qualitat i duradors, que portem a un client i li donem bona imatge, que tinguem capacitat de càrrega, etc... El mateix passa amb tot i amb les webs. Pensem què esperem de la web, què li exigirem com a resultats i quan estem disposats a invertir.

També fem webs de 1.500 euros, és clar que es demanden, però mentre les fas tens en ment que hi has de dedicar un màxim de 40h. I te n’adones que no tens més remei que escatimar en optimització, buscar resultats ràpids i que la caducitat d’això o les possibilitats de que doni resultats com es mereix el vostre negoci són molt més baixes. Presuposem que per aquest preu tothom pot oferir un producte “fast web” que és maco a primera vista. La diferència està en si obtindrem la web que ens mereixem. I quan demandem una web que ens sigui rentable i ens doni resultats, una sola persona no pot tenir totes les capacitats que es requereixen. Necessiteu un equip.

Un projecte ón tot l’equip hi pot dedicar més de 100h us donarà millors resultats i us garantirà resultats a mitjà i llarg plaç. Penseu-hi.

I parlem-ne quan vulgueu, és gratis :)

 

 

Vídeo 360º de producte, impactant i al vostre abast

Un vídeo val més que mil imatges, diuen. I és cert. Cada cop es llegeix menys i passem la vista per sobre les imatges essent molt difícil que una ens impacti i li parem atenció. Quants cops heu consultat una web i heu pensat, conscient o inconscientment, "quina mandra entendre tot això". I heu tornat endarrera. 

Però si hi ha un vídeo, i és curt, la cosa canvia. El mirem i assimilem molt millor tot el que ens expliquen. I més si estem a una xarxa social, ón anem passant amb el dit per tot el que es publica sense parar gaire atenció... excepte si hi ha un vídeo que sembla interessant i ens enganxa. 

Inversió en Adwords , com mesurar l'èxit de les campanyes

Invertir en AdWords, anuncis a Google, és matemàtica pura. Inverteixes X i obtens Y clics a la teva web o telèfon. Sembla fàcil oi? En realitat no ho és però la nostra feina és aconseguir que ho sigui per vosaltres, els nostres clients. En aquest post intentarem donar llum a com mesurar els resultats que ens donen les campanyes, què és un bon resultat i què podem fer per millorar-lo (tècnica de configuració i optimització de l'anunci a part, que és cosa nostra exclusivament).

 • Què és èxit a AdWords
 • Com mesurar si em surten a compte o no
 • Percepcions errònies
 • Com millorar el resultat

Integració sistema ticketing Cines FULL (Belgium)

Aquest 2019, els Cines FULL del Centre Splau han passat a ser propietat del gegant mundial del sector d'Exhibidors de Cinema Kinepolis, amb més de 90 cinemes a tot el món. 

Al parlar de què fer amb la web amb nou equip d'IT (Bèlgica) els resultats de la mateixa van revelar-se espectaculars a nivell de visites, acollida del públic, usabilitat, facilitat d'ús, etc... , tot i tractar-se d'un desenvolupament amb uns quants anys a l'esquena.

Aquests números han incidit en la decisió dels serveis centrals de mantenir-la. Això que pot semblar trivial és molt important ja que l'habitual a tot el món és instal·lar una nova versió de la web en línia amb la resta com a Alzira, Madrid, València, Granada, etc... : més estàndard, fàcil de implantar i homogènia. 

Tot i semblar una decisió conservadora, és justament el contrari. Una nova web com la de la resta del grup Kinepolis seria molt fàcil de aplicar i gestionar ja que totes funcionen igual. El fet de mantenir la web actual dels Cines FULL ha implicat una gran inversió a nivell d'integració amb els seus sistemes centrals a Bèlgica. El projecte ha suposat integrar la lectura des dels sistemes centrals de pel·lícules i sessions, la recopilació de dades (targeta fidelitat, newsletter, ...), condicions legals, etc... 

Un projecte complex, que ha requerit molta coordinació amb Madrid i Bèlgica, amb grans requeriments tècnics, etc... però que ens ha aportat molta satisfacció professional i personal, per tot l'equip que hem pogut conèixer i amb quí hem treballat intensivament. Veure noves maneres de treballar i cultures enriqueix en tots els àmbits. 

Per molts anys puguem gaudir d'un projecte que vam veure néixer al 2011 i vam tenir la sort de poder ajudar a ser el que és.

Web Enantia 2019 i SEO

Enantia va ser un dels primers clients al 2006 en demanar-nos una web i per aquest motiu és un dels projectes que sempre mirem amb molt sentiment. Es defineixen com "We are a CRO based at the heart of the Barcelona Science Park. We specialise in Medicinal Chemistry, Chemical R&D and Solid State R&D. Expertise in Cocrystals and Asymmetric Synthesiscan help your project succeed." i són una de les empreses de referència a nivell mundial en el seu sector. 

Després de treballar en el darrer projecte web amb un altre proveïdor ens han contactat recentment per muntar el disseny que ja tenien aprobat i muntat en un altre sistema (CMS a mida). Els resultats del darrer desenvolupament en el que no vàrem participar han fet que, davant de problemes amb la seva web actual (ja no), ens demanéssin treballar conjuntament per resoldre les mancances del mateix. 

La solució ha estat aplicar el disseny que ja tenien aprobat i treballar-lo sobre la plataforma de Wordpress (un dels millors CMS i sobre el que es basen la majoria de webs). Dos requeriments més eren importants: el SEO i la capacitat de modificació de la web per part del seu equip. El resultat el podeu veure a www.enantia.com . Ens fa enormement feliços que cients amb els que hem treballat en el passat ens recordin i tornin a confiar en nosaltres, és una gran satisfacció i privilegi. 

Producció Video per IGBA - Biosimilars

Durant finals de 2018 i principis del 2019 hem estat immersos en la producció, incloent totes les àrees (direcció, il·lustració, copy, muntatge, doblatge, etc...), del vídeo de la IGBA sobre els Biosimilars. Els conceptes a treballar eren complexes i el públic objectiu específic (Metges), però el resultat havia de ser molt entendible sense renunciar al rigor que un medicament requereix. Vàrem estar treballant amb conceptes com Comparabilitat, Processos de regulació de medicaments, Variabilitat de les substàncies biològiques, etc... Molt interessant per a nosaltres i un privilegi poder formar part d'un repte tant ampli. 

 

 

La direcció del projecte ha estat duta a terme per membres del IGBA des de Bèlgica i Suïssa. 

A més, la validació i algunes reunions han estat amb gairebé tots els membres de la IGBA  :

 • Association for Accessible Medicines (AAM-USA)
 • Canadian Generic Pharmaceutical Association (CGPA-Canada)
 • Generic & Biosimilar Medicines Southern Africa (GBM-Southern Africa)
 • Japan Generic Medicines Association (JGA-Japan)
 • Jordanian Association of Pharmaceutical Manufacturers (JAPM-Jordan)
 • Indian Pharmaceutical Alliance (IPA-India)
 • Medicines for Europe (Europe)
 • Taiwan Generic Pharmaceutical Association (TGPA-Taiwan)
 • In addition, the generic medicines associations of Australia, Mexico, Malaysia, Saudi Arabia, and Brazil are Associate Members

Què és la Conversió i com els Call to Action ens hi ajuden

Tothom parla dels Call to Action i la conversió però les explicacions que trobem fan servir conceptes massa teòrics. Quan ho hem assimilat es fa fàcil entendre-ho però els humans quan assolim el coneixement ens és difícil recordar quan no ho enteníem i per extensió ens costa explicar-ho de forma entenedora. En aquest article intentarem baixar del pedestal al que de vegades pugem i explicar-ho de forma propera i planera.

Outsourcing, direcció de màrqueting i comunicació externalitzada

A Dinàmic hem detectat en els darrers temps una demanda d’un tipus de servei que havia estat molt “de moda” en el passat, però que arrel de la crisi havia baixat força. Torna el concepte d’Outsourcing especialment en “Márketing digital” i “Direcció de Màrqueting / Comunicació”. És a dir delegar en una agència (nosaltres?) la Direcció de departaments de Comunicació i Màrqueting, o el suport directe - en quan a assesorament i estratègia - al responsable de Màrqueting i comunicació d'aquestes àrees.

El canvi és degut a que cada cop s’és més conscient de la importància que té una bona estratègia en aquests departaments a l’hora de vendre i fidelitzar clients. No aprofitar adequadament les eines i els canals per captar i mantenir clients d’avui en dia és una opció que farà que la nostra empresa deixi de ser competitiva.

En quines mans està la vostra web?

Tota web necessita allotjament. Això vol dir uns recursos - espai disc, connexió a internet, processador, memòria - en un servidor connectat a internet. D’aquesta forma quan algú tecleja la vostra web a un navegador (p.e. www.dinamiccomunicacio.com) aquell servidor li “entrega” la web després de fer-hi unes tasques tècniques. Això es pot trobar per 90 euros l’any a Arsys, 1and1, nominalia, cdmon, etc...

Però l’escenari ha canviat en els darrers anys. L’entrada dels CMS (content management system) ha fet que les webs siguin dinàmiques, un complex sistema a nivell tècnic de administració de contingut. Una maravella, practicament com un windows per fer i administrar webs. No fer una web amb Joomla, Wordpress o Drupal avui dia no té sentit per tot el que aporten. I gratis.

Però aquest “gratis” té truc. Realment són open-source: entre tota la comunitat s’aporta detectar errors, millores, programació de noves funcionalitats, etc... Entre tothom s’ha construït i millorat el sistema Joomla, per posar un exemple. Un concepte preciós, sempre que tinguem la seguretat d'estar en bones mans.

Sri Lanka i la web de l'escola de ofimàtica de Panadura

Ja portem un any amb la feina feta a Sri-Lanka i la web del IT-Centre de Panadura oberta. L’any passat les vacances van ser diferents per a mi, en Jaume Quer. Vaig decidir fer allò que sempre es diu que “faré”: anar de voluntari amb Projects Abroad a Sri-Lanka durant gairebé un mes.

Deixant de banda l’experiència personal que va ser meravellosa, Dinàmic també va tenir que posar el seu granet de sorra. A més de crear la BBDD d’alumnes, crear un protocol de benvinguda de voluntaris, posicionar l’escola a Google Maps, crear la biblioteca de recursos i obrir un diari del voluntari - sense oblidar donar-hi classes - també vam crear i allotjem la web.

Us convido a visitar-la http://www.srilanka-itcenter.com i a pensar en fer un donatiu a Projects Abroad o a dedicar unes setmanes de la vostra vida a viure aquesta experiència tot posant un minúscul gra de sorra fent un voluntariat. Aquella gent realment necessiten projectes com els que estan duent a terme els de Projects Abroad. Un pot pensar que és frívol ensenyar informàtica en un lloc ón la gent és molt pobre. Però és que si parles amb la gent d’allà, veuen que la única sortida a tota la situació que tenen és educar als seus fills per a que en el futur siguin professionals qualificats i ajudin a revertir la situació.

Estrenem nova imatge i nova pàgina web del Festival MUSiCVEU

El Festival Música i Veu a Vilafranca del Penedès va creixent any rere any en públic, ambició i tamany del projecte i enguany arriba a la IV edició. En les darreres tres anys, el Festival ha aplegat un total de 3.500 persones de públic, que ha pogut gaudir dels concerts en un espai tan emblemàtic com l’Auditori Forum Berger Balaguer.

Per a moltes raons el Festival representa una proposta cultural molt especial i única en el territori, on a més d’una programació musical d’alt nivell aporta un alt valor afegit: el Festival ha incorporat el vessant solidari  i a més ofereix experiències com el Meet&Greet al final de cada concert, on artistes i públic es troben per fer una xerrada amb una copa de cava i un tast de catànies entremig. Des d’un bon inici, a Dinàmic Comunicació hem vist el potencial i ens ha encantat el projecte que volem ajudar a fer créixer i consolidar-se més enllà del territori del Penedès.

Mig any creixent amb Craft Barcelona

Craft Barcelona és un dels projectes que tenim entre mans i que ens fa molta il·lusió. Des d’un bon principi el Jordi, propietari d’aquesta cerveseria artesana tan especial, ens va transmetre la seva idea i concepte de negoci: un local molt genuí, per reunir-se amb els amics i prendre una bona cervesa artesana i gaudir amb les tapes i el menjar, on a més un espai molt destacat del local es destina a espectacles, música en directe, shows humorístics, xerrades, presentacions, veure partits de futbol... En definitiva, un local on sempre passen coses i amb una programació cultural i d’oci que no s’atura mai.

El repte per a Dinàmic Comunicació era transmetre i comunicar les ganes i energia que el Jordi posa en el seu local perquè el Craft Barcelona pugi un esglaó i es converteixi en un local de referència en el mateix centre de Barcelona.

5 razones porque Live Chat es importante para tu Web

No tienes que ser un experto en marketing para saber que el servicio de atención al cliente juega un papel crucial en los negocios. Los propios consumidores son los que ayudan a hacer crecer tu base de clientes.

Proporcionar respuestas en tiempo real en lugar de que sus clientes te manden emails o dejen sus preguntas o comentarios en las redes sociales se ha convertido en una obligación casi. Si tu cliente tiene un problema AHORA, necesita una solución AHORA.

Idees, creació de material audiovisual i difusió

Si una cosa tenim clara a Dinàmic Comunicació és que cada client és únic i especial, i per tant mereix sempre la nostra màxima atenció en tot moment. Ens agrada ser proactius i no només complaure les demandes del client, sinó també oferir les nostres pròpies idees que puguin ajudar al seu negoci. El millor exemple d'això és l'última campanya que hem fet amb un dels nostres clients de capçalera: MyIdeal-IT, una empresa de Barcelona que ha realitzat una important feina de I+D per solucionar els problemes més típics i empipadors que ens trobem al comprar dispositius tals com tablets, ordinadors i mòbils.

Apiject confia en dinamic per crear la landing del seu nou productec

Amb el llançament d'un nou producte revolucionari dins el món de la medicina i aplicable també a la cosmètica, des Apiject contacten amb Dinàmic Comunicació per dissenyar i crear una landing page en la qual s'informi sobre aquest descobriment.

Una landing basada en imatges i en infogramas senzills perquè a primera vista es enrienda perfectament que es tracta el producte. Tot i que es dóna una breu explicació de que és cada imatge per poder donar una explicació molt més detalla i d'aspectes més tècnics, totes elles són clicables i això fa que es hi haurà una finestra emergent o "pop-up" en la qual podrem veure, des d'un pdf amb text, més imatges gràfiques o fins i tot vídeo.

Dinàmic posa la seva experiència al servei d'un crowdfunding solidari de la UE Santboiana

A Dinàmic Comunicació tenim anys d'experiència en una llarga llista d'accions de màrqueting i comunicació, entre els quals destaca la creació de webs d'alta complexitat i d'èxit contrastat. Aquesta experiència converteix als nostres serveis en un referent i garantia de professionalitat per a qualsevol client o projecte, i resulta un valor afegit més que destacable. Sabent això, des de Dinàmic hem volgut col·laborar de forma totalment desinteressada i altruista amb un projecte que creiem que val la pena: un crowdfunding per recaptar els diners suficients perquè un jugador de la UE Santboiana pugui operar-se de la lesió de maluc que li impedeix jugar.

A Dinàmic Comunicació incorporem a dos estudiants en pràctiques

A Dinàmic Comunicació hem donat un pas més en el nostre creixement continu i hem pres la decisió d’incorporar a dos estudiants en pràctiques a la nostra agència per donar suport a l’àmplia varietat de projectes que tenim entre mans. Es tracta de la Nuria González, estudiant de quart curs de Publicitat i Relacions Públiques, i el Marc Cerrudo, periodista llicenciat que actualment està cursant un màster en Comunicació en Conflictes Armats, Pau i Moviments Socials.


els Nostres Serveis

Aplicant els serveis de comunicació en el mercat real i digital

Estratègies de Comunicació

Analitzem l'estratègia digital i de comunicació que millor s'adapta a les necessitats i objectius

Excel·lència

Aplicant aquestes idees obtenim els objectius marcat

 

 

premi proyecta 2013
T'AGRADA EL QUE VEUS?

Disposem de
plans

que adaptem a
les teves necessitats

Loading...
Loading...