Mobile first, els temps manen

En un context actual on més del 90% dels internautes accedeix a internet a través d'un dispositiu mòbil, té tot el sentit del món que el disseny web s'adapti a aquesta realitat.

Fins fa relativament poc, el més habitual en termes de confecció era centrar tots els esforços a nivell estètic, estructural i de comportament en la versió d'escriptori d'una plana i, a posteriori, adaptar-la a d'altres dispositius i a les seves relacions d'aspecte.

A dia d'avui, el pes del mòbil en el nostre dia a dia i la progressiva naturalització de la navegació fora de casa fa que el punt de partida sigui un altre: cal, en primer lloc, pensar un disseny mòbil atractiu i diferencial

 

pexels photo 799443

Pensar en clau mòbil, una necessitat

Al dissenyar pensant en mòbils i tauletes, s'ha de tenir molt present la desigualtat pel què fa a la qualitat de connexió (i del propi dispositu) de cada usuari. Podem concloure, doncs, que un bon disseny Mobile First ha de tenir en compte diversos factors

 • S'ha de centrar en allò més essencial 
 • Ha de buscar el màxim rendiment multi-dispositiu
 • El disseny ha de ser totalment pensat i personalitzat per a Smartphones
 • Cal evitar l'ús d'imatges de gran pes i les característiques innecessàries (com els pop ups)
 • Ha de contenir un codi font simple i no redundant

 

A més, la simplificació del codi resultant afavoreix, en gran mesura, la definició d'un bon comportament responsive, una de les condicions sine qua non de cara a obtenir un bon posicionament SEO.

Des de l'any 2017, Google dona una importància capital a la versió mòbil d'una plana web i és el primer factor que té en compte en termes de posicionament.

Per tant, crear una web pensada i optimitzada per a la visualització en smartphones no és una opció. És una obligació. 

 

AMP, l'origen

Per entendre millor tot el fenomen, és interessant rebobinar en el temps i situar-nos a l'any 2015, any en què Google decideix impulsar, juntament amb d'altres companyies com ara Twitter, el projecte AMP (Accelerated Mobile Pages).

Es tracta, en essència, d'un projecte de codi obert que pretén definir les bases per a la creació de llocs web pensats per a mòbil amb una velocitat de càrrega molt alta. Són planes que disposen d'un codi HTML tan lleuger que possibiliten un increment de velocitat d'entre el 15% i el 85% respecte d'una web estàndard. 

Dins dels criteris d'AMP hi podem trobar la prohibició d'alguns tags HTML complexes (com ara els 'form'), l'ús d'un codi CSS lleuger i reduir l'ús de Javascript a un conjunt de llibreries molt concretes.

Visita el lloc oficial de l'AMP.

(Introducció a l'AMP per a desenvolupadors Web)

 

Exemple Mobile First

Tot Roda

Es tracta d'un lloc web d'interès per als habitants de Roda de Ter i que suposa tota una mostra de simplifació al servei del rendiment i la facilitat d'ús.

 

Sin título Sin título sss

Visita la web de Tot Roda per a comprovar-ne, tu mateix, el funcionament.

Integradama, nou projecte web

Integradama és una empresa de reformes que buscava modernitzar la seva imatge amb la idea de diferenciar-se dins d'un sector superpoblat i amb molta competència.

L'objectiu del projecte va ser el desenvolupament d'un lloc web que transmetés confiança al client i amb una estètica treballada, allunyada de l'habitual estil auster que podem trobar en webs d'un perfil similar. 

Podeu veure'n el resultat a la web d'Integradama.

Web Magnific Groups

Magnific Groups és una agència de viatges receptiva especialitzada en grups que va recòrrer a nosaltres per a què els acompanyéssim en un ambiciós projecte que té com a late motiv el creixement i consolidació de la marca.

De la nostra tasca en resulta un espai web multi-idioma (espanyol, anglès i francès), sobri, modern i que té com a objectius principals assolir un gran rendiment en dispositius mòbils i un esforç comunicatiu orientat al sector i al tipus de client que n'és habitual.

Com toca en aquests casos, vam dotar el projecte d'una forta campanya de marquèting a l'alçada de les necessitats del client i a la envergadura del repte que teniem davant.

Podeu veure'n el resultat a Magnific Groups.

El preu de les webs, recomanacions per una inversió amb retorn real

Quan vaig crear la primera empresa de creació de Webs basades en CMS (gestor de continguts) era l’any 2003. Com a anècdota diré que cap dels CMS actuals existia (Wordpress, Joomla, Drupal), treballavem amb Mambo (precursor de Joomla), i que havíem de fer pedagogia de les virtuts d’aquest model que avui dia és imprescindible: va ser divertit.

Van ser anys de pre-crisi i els preus de les webs rondaven els 3000-4000 euros per webs força bàsiques a nivell de funcionalitat i volum de continguts. Val a dir, que l’esforç que hi dedicàvem va fer que alguna de les webs d’aquella època encara segueixin vigents, sobretot a nivell de disseny. Força increïble.

Vídeos, vídeos i vídeos pel 2020

La fotografia i el vídeo estàn essent un dels plats forts d’aquest 2020. A l’evidència de que el vídeo és el format del nostre temps amb un gran ratio de consum se suma que les xarxes socials i la necessitat de les marques de tenir un Story telling. Això ja va impulsar diversos projectes en aquest sentit a principis d’any.

Però després del confinament, les marques s’han adonat que difondre una conferència (encara que sigui per Zoom), un concepte complex, un nou producte, etc.. és més necessari que mai. Amb les visites i reunions fetes per email o videoconferència, la properesa s’aconsegueix amb un vídeo que comuniqui bé. I no és fàcil. L’empresa que hagi provat ja de fer vídeos sap que fer-ne un que funcioni i de qualitat requereix un gran esforç i un gran equip.

Us recomanem la lectura de l'article dels nostres vídeos 360 de producte

Aquí és ón cal comptar amb una bona direcció. I en aquest sentit, a part de projectes propis de Dinàmic, també hem treballat amb freelance o petites agències que ens demanen una direcció de projecte. Això els aporta un cost extra però els assegura:

 • Complir plaços
 • Controlar costos i assegurar rentabilitat
 • Donar un enfoc més orientat als objectius del client
 • Donar un enfoc més marquetinià
 • Aconseguir més satisfacció del client
 • Evitar la fuga del client en un entorn ón cada cop es requereix més exigència i s’està més disposat a pagar més sempre que el resutat sigui qualitativament superior
 • Anar sobre segur en la presa de decisions

Afrontar reptes com aconseguir un locutor Francès amb accent Quebequès, un bon locutor de doblatge, assegurar la satisfacció del client controlant les etapes, trobar solucions creatives noves, garantir que la història que s’explica compleix els objectius, etc... no és fàcil per un professional de la càmara o el muntage.

I aquí és ón som forts. Si parlo en primera persona, jo, el Jaume, soc tremendament incapaç de fer una bona toma, de llegir la llum, etc... Però per contra, un tècnic de càmara o muntatge no té les capacitats d’anàlisi i control o de gestió humana per treure el millor de cada persona involucrada que es requereixen.

I en aquest sentit, a Dinàmic hem fet diversos vídeos per al Cluster IAQ (Indoor Air Quality) de recent creació del que us en volem ensenyar algún exemple.

També podeu visitar el canal youtube de Cluster IAQ per veure’n la resta.

 

 

Esperem que us agradi com a nosaltres i que tingueu ganes de fer vídeos. En parlem? Perquè no: truca’ns ara.

 

Presència a Fòrums d'inversors dirigint el màrquing

Portem ja uns mesos implicats en la definició i llançament de la marca d’ulleres de luxe Fat And Austin. Es tracta d’un projecte en el que tenim el plaer de dur la definició i direcció de Màrqueting.

Es tracta d’unes ulleres de luxe en les que Fat And Austin porta 3 anys treballant amb I+D, fent contactes, prototipant, homologant, creant la xarxa de producció, etc....

El projecte ja es troba en la maduració perfecte per fer un llançament internacional, prioritàriament a països asiàtics i ARE.

Vídeo 360º de producte, impactant i al vostre abast

Un vídeo val més que mil imatges, diuen. I és cert. Cada cop es llegeix menys i passem la vista per sobre les imatges essent molt difícil que una ens impacti i li parem atenció. Quants cops heu consultat una web i heu pensat, conscient o inconscientment, "quina mandra entendre tot això". I heu tornat endarrera. 

Però si hi ha un vídeo, i és curt, la cosa canvia. El mirem i assimilem molt millor tot el que ens expliquen. I més si estem a una xarxa social, ón anem passant amb el dit per tot el que es publica sense parar gaire atenció... excepte si hi ha un vídeo que sembla interessant i ens enganxa. 

Inversió en Adwords , com mesurar l'èxit de les campanyes

Invertir en AdWords, anuncis a Google, és matemàtica pura. Inverteixes X i obtens Y clics a la teva web o telèfon. Sembla fàcil oi? En realitat no ho és però la nostra feina és aconseguir que ho sigui per vosaltres, els nostres clients. En aquest post intentarem donar llum a com mesurar els resultats que ens donen les campanyes, què és un bon resultat i què podem fer per millorar-lo (tècnica de configuració i optimització de l'anunci a part, que és cosa nostra exclusivament).

 • Què és èxit a AdWords
 • Com mesurar si em surten a compte o no
 • Percepcions errònies
 • Com millorar el resultat

Integració sistema ticketing Cines FULL (Belgium)

Aquest 2019, els Cines FULL del Centre Splau han passat a ser propietat del gegant mundial del sector d'Exhibidors de Cinema Kinepolis, amb més de 90 cinemes a tot el món. 

Al parlar de què fer amb la web amb nou equip d'IT (Bèlgica) els resultats de la mateixa van revelar-se espectaculars a nivell de visites, acollida del públic, usabilitat, facilitat d'ús, etc... , tot i tractar-se d'un desenvolupament amb uns quants anys a l'esquena.

Aquests números han incidit en la decisió dels serveis centrals de mantenir-la. Això que pot semblar trivial és molt important ja que l'habitual a tot el món és instal·lar una nova versió de la web en línia amb la resta com a Alzira, Madrid, València, Granada, etc... : més estàndard, fàcil de implantar i homogènia. 

Tot i semblar una decisió conservadora, és justament el contrari. Una nova web com la de la resta del grup Kinepolis seria molt fàcil de aplicar i gestionar ja que totes funcionen igual. El fet de mantenir la web actual dels Cines FULL ha implicat una gran inversió a nivell d'integració amb els seus sistemes centrals a Bèlgica. El projecte ha suposat integrar la lectura des dels sistemes centrals de pel·lícules i sessions, la recopilació de dades (targeta fidelitat, newsletter, ...), condicions legals, etc... 

Un projecte complex, que ha requerit molta coordinació amb Madrid i Bèlgica, amb grans requeriments tècnics, etc... però que ens ha aportat molta satisfacció professional i personal, per tot l'equip que hem pogut conèixer i amb quí hem treballat intensivament. Veure noves maneres de treballar i cultures enriqueix en tots els àmbits. 

Per molts anys puguem gaudir d'un projecte que vam veure néixer al 2011 i vam tenir la sort de poder ajudar a ser el que és.

Web Enantia 2019 i SEO

Enantia va ser un dels primers clients al 2006 en demanar-nos una web i per aquest motiu és un dels projectes que sempre mirem amb molt sentiment. Es defineixen com "We are a CRO based at the heart of the Barcelona Science Park. We specialise in Medicinal Chemistry, Chemical R&D and Solid State R&D. Expertise in Cocrystals and Asymmetric Synthesiscan help your project succeed." i són una de les empreses de referència a nivell mundial en el seu sector. 

Després de treballar en el darrer projecte web amb un altre proveïdor ens han contactat recentment per muntar el disseny que ja tenien aprobat i muntat en un altre sistema (CMS a mida). Els resultats del darrer desenvolupament en el que no vàrem participar han fet que, davant de problemes amb la seva web actual (ja no), ens demanéssin treballar conjuntament per resoldre les mancances del mateix. 

La solució ha estat aplicar el disseny que ja tenien aprobat i treballar-lo sobre la plataforma de Wordpress (un dels millors CMS i sobre el que es basen la majoria de webs). Dos requeriments més eren importants: el SEO i la capacitat de modificació de la web per part del seu equip. El resultat el podeu veure a www.enantia.com . Ens fa enormement feliços que cients amb els que hem treballat en el passat ens recordin i tornin a confiar en nosaltres, és una gran satisfacció i privilegi. 

Producció Video per IGBA - Biosimilars

Durant finals de 2018 i principis del 2019 hem estat immersos en la producció, incloent totes les àrees (direcció, il·lustració, copy, muntatge, doblatge, etc...), del vídeo de la IGBA sobre els Biosimilars. Els conceptes a treballar eren complexes i el públic objectiu específic (Metges), però el resultat havia de ser molt entendible sense renunciar al rigor que un medicament requereix. Vàrem estar treballant amb conceptes com Comparabilitat, Processos de regulació de medicaments, Variabilitat de les substàncies biològiques, etc... Molt interessant per a nosaltres i un privilegi poder formar part d'un repte tant ampli. 

 

 

La direcció del projecte ha estat duta a terme per membres del IGBA des de Bèlgica i Suïssa. 

A més, la validació i algunes reunions han estat amb gairebé tots els membres de la IGBA  :

 • Association for Accessible Medicines (AAM-USA)
 • Canadian Generic Pharmaceutical Association (CGPA-Canada)
 • Generic & Biosimilar Medicines Southern Africa (GBM-Southern Africa)
 • Japan Generic Medicines Association (JGA-Japan)
 • Jordanian Association of Pharmaceutical Manufacturers (JAPM-Jordan)
 • Indian Pharmaceutical Alliance (IPA-India)
 • Medicines for Europe (Europe)
 • Taiwan Generic Pharmaceutical Association (TGPA-Taiwan)
 • In addition, the generic medicines associations of Australia, Mexico, Malaysia, Saudi Arabia, and Brazil are Associate Members

Què és la Conversió i com els Call to Action ens hi ajuden

Tothom parla dels Call to Action i la conversió però les explicacions que trobem fan servir conceptes massa teòrics. Quan ho hem assimilat es fa fàcil entendre-ho però els humans quan assolim el coneixement ens és difícil recordar quan no ho enteníem i per extensió ens costa explicar-ho de forma entenedora. En aquest article intentarem baixar del pedestal al que de vegades pugem i explicar-ho de forma propera i planera.

Outsourcing, direcció de màrqueting i comunicació externalitzada

A Dinàmic hem detectat en els darrers temps una demanda d’un tipus de servei que havia estat molt “de moda” en el passat, però que arrel de la crisi havia baixat força. Torna el concepte d’Outsourcing especialment en “Márketing digital” i “Direcció de Màrqueting / Comunicació”. És a dir delegar en una agència (nosaltres?) la Direcció de departaments de Comunicació i Màrqueting, o el suport directe - en quan a assesorament i estratègia - al responsable de Màrqueting i comunicació d'aquestes àrees.

El canvi és degut a que cada cop s’és més conscient de la importància que té una bona estratègia en aquests departaments a l’hora de vendre i fidelitzar clients. No aprofitar adequadament les eines i els canals per captar i mantenir clients d’avui en dia és una opció que farà que la nostra empresa deixi de ser competitiva.

En quines mans està la vostra web?

Tota web necessita allotjament. Això vol dir uns recursos - espai disc, connexió a internet, processador, memòria - en un servidor connectat a internet. D’aquesta forma quan algú tecleja la vostra web a un navegador (p.e. www.dinamiccomunicacio.com) aquell servidor li “entrega” la web després de fer-hi unes tasques tècniques. Això es pot trobar per 90 euros l’any a Arsys, 1and1, nominalia, cdmon, etc...

Però l’escenari ha canviat en els darrers anys. L’entrada dels CMS (content management system) ha fet que les webs siguin dinàmiques, un complex sistema a nivell tècnic de administració de contingut. Una maravella, practicament com un windows per fer i administrar webs. No fer una web amb Joomla, Wordpress o Drupal avui dia no té sentit per tot el que aporten. I gratis.

Però aquest “gratis” té truc. Realment són open-source: entre tota la comunitat s’aporta detectar errors, millores, programació de noves funcionalitats, etc... Entre tothom s’ha construït i millorat el sistema Joomla, per posar un exemple. Un concepte preciós, sempre que tinguem la seguretat d'estar en bones mans.

Sri Lanka i la web de l'escola de ofimàtica de Panadura

Ja portem un any amb la feina feta a Sri-Lanka i la web del IT-Centre de Panadura oberta. L’any passat les vacances van ser diferents per a mi, en Jaume Quer. Vaig decidir fer allò que sempre es diu que “faré”: anar de voluntari amb Projects Abroad a Sri-Lanka durant gairebé un mes.

Deixant de banda l’experiència personal que va ser meravellosa, Dinàmic també va tenir que posar el seu granet de sorra. A més de crear la BBDD d’alumnes, crear un protocol de benvinguda de voluntaris, posicionar l’escola a Google Maps, crear la biblioteca de recursos i obrir un diari del voluntari - sense oblidar donar-hi classes - també vam crear i allotjem la web.

Us convido a visitar-la http://www.srilanka-itcenter.com i a pensar en fer un donatiu a Projects Abroad o a dedicar unes setmanes de la vostra vida a viure aquesta experiència tot posant un minúscul gra de sorra fent un voluntariat. Aquella gent realment necessiten projectes com els que estan duent a terme els de Projects Abroad. Un pot pensar que és frívol ensenyar informàtica en un lloc ón la gent és molt pobre. Però és que si parles amb la gent d’allà, veuen que la única sortida a tota la situació que tenen és educar als seus fills per a que en el futur siguin professionals qualificats i ajudin a revertir la situació.

Estrenem nova imatge i nova pàgina web del Festival MUSiCVEU

El Festival Música i Veu a Vilafranca del Penedès va creixent any rere any en públic, ambició i tamany del projecte i enguany arriba a la IV edició. En les darreres tres anys, el Festival ha aplegat un total de 3.500 persones de públic, que ha pogut gaudir dels concerts en un espai tan emblemàtic com l’Auditori Forum Berger Balaguer.

Per a moltes raons el Festival representa una proposta cultural molt especial i única en el territori, on a més d’una programació musical d’alt nivell aporta un alt valor afegit: el Festival ha incorporat el vessant solidari  i a més ofereix experiències com el Meet&Greet al final de cada concert, on artistes i públic es troben per fer una xerrada amb una copa de cava i un tast de catànies entremig. Des d’un bon inici, a Dinàmic Comunicació hem vist el potencial i ens ha encantat el projecte que volem ajudar a fer créixer i consolidar-se més enllà del territori del Penedès.

Mig any creixent amb Craft Barcelona

Craft Barcelona és un dels projectes que tenim entre mans i que ens fa molta il·lusió. Des d’un bon principi el Jordi, propietari d’aquesta cerveseria artesana tan especial, ens va transmetre la seva idea i concepte de negoci: un local molt genuí, per reunir-se amb els amics i prendre una bona cervesa artesana i gaudir amb les tapes i el menjar, on a més un espai molt destacat del local es destina a espectacles, música en directe, shows humorístics, xerrades, presentacions, veure partits de futbol... En definitiva, un local on sempre passen coses i amb una programació cultural i d’oci que no s’atura mai.

El repte per a Dinàmic Comunicació era transmetre i comunicar les ganes i energia que el Jordi posa en el seu local perquè el Craft Barcelona pugi un esglaó i es converteixi en un local de referència en el mateix centre de Barcelona.

5 razones porque Live Chat es importante para tu Web

No tienes que ser un experto en marketing para saber que el servicio de atención al cliente juega un papel crucial en los negocios. Los propios consumidores son los que ayudan a hacer crecer tu base de clientes.

Proporcionar respuestas en tiempo real en lugar de que sus clientes te manden emails o dejen sus preguntas o comentarios en las redes sociales se ha convertido en una obligación casi. Si tu cliente tiene un problema AHORA, necesita una solución AHORA.

Idees, creació de material audiovisual i difusió

Si una cosa tenim clara a Dinàmic Comunicació és que cada client és únic i especial, i per tant mereix sempre la nostra màxima atenció en tot moment. Ens agrada ser proactius i no només complaure les demandes del client, sinó també oferir les nostres pròpies idees que puguin ajudar al seu negoci. El millor exemple d'això és l'última campanya que hem fet amb un dels nostres clients de capçalera: MyIdeal-IT, una empresa de Barcelona que ha realitzat una important feina de I+D per solucionar els problemes més típics i empipadors que ens trobem al comprar dispositius tals com tablets, ordinadors i mòbils.

Apiject confia en dinamic per crear la landing del seu nou productec

Amb el llançament d'un nou producte revolucionari dins el món de la medicina i aplicable també a la cosmètica, des Apiject contacten amb Dinàmic Comunicació per dissenyar i crear una landing page en la qual s'informi sobre aquest descobriment.

Una landing basada en imatges i en infogramas senzills perquè a primera vista es enrienda perfectament que es tracta el producte. Tot i que es dóna una breu explicació de que és cada imatge per poder donar una explicació molt més detalla i d'aspectes més tècnics, totes elles són clicables i això fa que es hi haurà una finestra emergent o "pop-up" en la qual podrem veure, des d'un pdf amb text, més imatges gràfiques o fins i tot vídeo.


els Nostres Serveis

Aplicant els serveis de comunicació en el mercat real i digital

Estratègies de Comunicació

Analitzem l'estratègia digital i de comunicació que millor s'adapta a les necessitats i objectius

Excel·lència

Aplicant aquestes idees obtenim els objectius marcat

 

 

premi proyecta 2013
T'AGRADA EL QUE VEUS?

Disposem de
plans

que adaptem a
les teves necessitats

Loading...
Loading...